Pistoshoitoja on kahdenlaisia: täyteainehoitoja sekä botuliinihoitoja. Kasvojen pistoshoidoilla korjataan vähäisiä tai varhain ilmaantuvia muutoksia, jotka liittyvät ikääntymiseen. Hoidot ovat leikkauksia huomattavasti kevyempi vaihtoehto. Täyteaineilla nimensä mukaisesti täytetään vajonneita kasvon muotoja ja niiden hyaluronihappo myös kosteuttaa ihoa tehokkaasti tehden sen kimmoisaksi. Botuliinin vaikutus puolestaan kohdistuu lihasten hermopäätteisiin, jolloin lihas rentoutuu eikä ryppyjä pääse muodostumaan.

Asiantuntija arvioi yhdessä asiakkaan kanssa parhaan tavan edetä optimaalisen tuloksen saavuttamiseksi. Pistoshoidot ovat luonteeltaan nopeita toimenpiteitä ja niiden tulos tulos näkyy heti ilman pitkää toipumisaikaa. Hoito voidaankin usein tehdä jo ensimmäisen vastaanottokäynnin yhteydessä.

Pistoshoidot ovat tehokas ja turvallinen tapa ehkäistä ikääntymisen merkkejä iholla. Tyypillisiä hoitokohteita ovat esimerkiksi:

Botuliinihoito

Botuliini on turvallinen aine, jota on käytetty kymmeniä vuosia erilaisten sairauksien hoidossa ja noin 25 vuotta esteettisissä hoidoissa. Aine vaikuttaa paikallisesti pistoskohdassa, minkä vuoksi ryppyjen ilmenemistä pystytään vähentämään täsmällisesti. Yleisimmin botuliinitoksiinipistoksilla tasoitetaan ryppyjä kulmakarvojen välissä, vihaista ilmettä ja otsan juonteita.

Toimenpide on nopea eikä juurikaan aiheuta kipua. Hoidon vaikutus alkaa 3–7 vuorokauden kuluttua annetusta hoidosta ja se kestää noin 4–6 kuukautta.

Täyteaineet

Kun hoitona käytetään täyteaineita, korjataan joko yksittäisiä ryppyjä, arpia ja uurteita tai kokonaisia alueita, kuten huulten ja suun ympäristöä.

Täyteaineilla tasapainotetaan myös kasvojen puolieroja.  Hyaluronihappo on turvallinen, biohajoava ja ihossa luonnostaan esiintyvä kosteuttava aine. Sitä käytetään turvallisuutensa vuoksi maailmalla ylivoimaisesti eniten ihon ikämuutosten ja juonteiden täytehoidoissa. Pinnallisilla hyaluronihappopistoksilla voidaan myös tehokkaasti kosteuttaa ihon pintaa.


Täyteainetta ruiskutetaan ihon alle. Toimenpide on lähes kivuton. Huulia muotoiltaessa lääkäri voi tarvittaessa laittaa puudutuksen. Täyteainehoidon sivuvaikutuksia ovat ohimenevä punoitus ja turvotus pistoskohdassa. Turvotuksen laskettua hoitotulos on valmis. Hoidon vaikutus kestää keskimäärin 6–9 kuukautta. Täydentävän käsittelyn voi tehdä kahden viikon kuluttua ensimmäisestä hoidosta.