Onko kasvojenpuhdistus aamulla todella tarpeellista?

Tässä muutama syy miksi kasvojenpuhdistus aamulla on tärkeää:

Yöksi tarkoitetut tuotteet on huuhdeltava pois

Yöksi jätettävät tuotteet (kuten hapot, retinolit ja reseptillä saatavat retinoidit) ovat tarkoitettu eheyttämään ihoa yön aikana, kun iho on niin sanotussa ”korjaustilassa.” Vaikkakin tuotteet imeytyvät yön aikana ihoon, on hyödyllistä pestä tuotejäämät aamulla, että päivällä käytettävien tuotteiden suojaavat ainesosat (kantioksidantit, kuten C-vitamiini, ja aurinkovoide) pääsevät vaikuttamaan tehokkaimmalla mahdollisella tavalla. Tällä tavoin hyödynnät tuotteiden täyden tehon.

Välttääksesi ihon luontaisten öljyjen päivällä käytettävien tuotteiden (kuten aurinkovoide) häiritsevää vaikutusta

Nukkuessa ihostamme poistuu kuona-aineita ja talia, jotka voivat heikentää päivällä käytettävien tuotteiden suojaavaa tehoa. Tästä hyvä esimerkki on rasvaisemman ihotyypin omaava henkilö, jonka on todennäköisesti levitettävä aurinkovoidetta useammin päivän aikana. Öljy hajottaa suojaavaa SPF-kerrointa, mikä herkistää ja altistaa ihon auringon aiheuttamille vaurioille. Aloita siis aamusi puhtaalla pohjalla varmistaaksesi, että tuotteet suojaavat ihoasi koko päivän!

Jotta yöksi tarkoitettujen tuotteiden öljyt eivät sekaantuisi päivällä käytettäviin tuotteisiin

Vaikka saatat tuntea, ettei ihosi ole rasvainen ja sinulla on kuiva iho, käytät tosennäköisesti öisin öljypohjaisia tuotteita. Öljypohjaiset tuotteet luovat iholle tietynlaisen kalvon, joka estää päivällä käytettäviä tuotteita imeytymästä kunnolla. Käsivoiteiden käyttäjille myös tämä: kätesi todennäköisesti koskettavat kasvojasi monta kertaa yön aikana, jolloin voide siirtyy käsistä kasvoille. Kasvot on siis kannattava pestä aamulla, että sinne kuulumattomat tuotteet saadaan huuhdeltua pois.

Kuinka puhdistaa kasvot aamulla hellävaraisesti ja häiritsemättä kasvojen herkkää ihoa

Ajatellaan, että kun iho pestään aamulla, pestään pois myös ihon luontaiset rasvat ja suojakerros. Iho ei kuitenkaan kuivu tai herkisty käyttämällä hellävaraista, sulfaatitonta puhdistusainetta oikealla pH-arvolla.

Pidetään mielessä, että aina noin 60 sekuntia ihonpuhdistuksen jälkeen ihosta alkaa haihtua kosteutta. Tämä tarkoittaa siis sitä, että seuraavat ainesosat on saatava iholle kosteuttamaan mahdollisimman pian, sen sijaan, että jättäisit ihon ravitsematta.

Yhteenvetona

Saadaksesi terveen ja hyvinvoivan ihon, aloita aamusi puhdistamalla iho, jotta aurinkovoide pääsee tekemään taikojaan päivän aikana täydellä teholla. Loppujen lopuksi aurinkovoide on kuitenkin tehokkain ja täysi ykkönen anti-aging-tuotteista; siis parasta mitä voit ihollesi laittaa!