8 Tapaa muuttaa ihonhoitorutiineja, kunsiirrytään kesästä syksyyn

Kun vuodenajat vaihtuvat myös ihon tarpeet muuttuvat, esimerkiksi sään vaihtuessa kesästä syksyyn. Tällöin iho on usein väsynyt ja kuiva sekä ihon pigmentit ja epäpuhtaudet tulevat esille. Niin yllättävältä kuin se kuulostaa myös epäpuhtaudet voivat lisääntyä syksyn aikana.

Minkä tahansa iho-ongelman kanssa taisteletkin, ratkaisu ei ole ylihoitaa ihoan ykyisellä ihorutiinilla. Jo muutamalla pienellä muutoksella rutiineissa saat paljon apua. Lue alta 8 vinkkiämme muuttaa rutiinit syksyä kohden. Ota helpot, mutta tehokkaat vinkit käyttöön ja osaksi omaa kasvojen hoitorutiiniasi!

1. Vaihda puhdistustuotteesi

Puhdistustuotteen vaihtaminen on ensimmäinen askel luodessa uutta syksyn hoitorutiinia.
Kesällä tietynlaiset vaahtoavat puhdistustuotteet ovat hyviä puhdistukseen aamuin illoin. Kuitenkin tämänlaiset puhdistustuotteet voivat olla liian ankaria iholle, kun lämpotila laskee ja ihon oma kosteutus vähenee. Suosittelemme käyttämään sulfaatitonta puhdistustuotetta, joka vaahtoaa vain vähän. Yleisenä sääntönä on, että mitä vähemmän vaahtoa, sitä hellävaraisempi tuote on. Voit myös käyttää voidepohjaisia puhdistusaineita, kuten MERE – Uudistava Puhdistusmaito. Suosittelemme puhdistamaan kasvot aamuin illoin.

2. Tehosta kosteutusta kasvovedellä

Moni kokee kasvoveden käytön turhaksi. Usein ajatellaan, ettei kasvovedellä ole todellista vaikutusta ihonhoidossa, kun tosiasiassa kasvoveden käytöstä on suuri hyöty. Jos sinulla ei vielä ole kasvovettä käytössäsi, syksy on hyvä aika ottaa se osaksi kasvojenhoitorutiiniasi. Syksyn viileiden ilmojen aikaan iho ei ole vielä kovin kuiva ja todennäköisesti kaipaa vesipohjaista lisäkosteutusta. Tätä varten on kasvovesi!

Aloita puhdistamalla ihosi. Heti puhdistuksen jälkeen pyyhi kasvot kasvovedellä kosteutetulla vanulapulla. Puhdistuksen jälkeen kosteus häviää nopeasti, joten lisää aina seuraava tuote minuutin sisällä puhdistuksesta. Kasvoveden jälkeen kun iho on vielä kostea levitä kasvoille seuraava tuote, seerumi tai kosteutusvoide. Tämä sitoo kosteuden ja aktivoi tuotteiden ainesosia.

3. Käytä paksumpaa kosteusvoidetta

Kevyt kosteusvoide on kesäaikaan hyvä useimmalle ihotyypille, mutta kun lämpötila laskee ja sää muuttuu kannattaa harkita kosteusvoiteen vaihtamista paksummaksi, jotta välttää kosteustasapainon muuttumista iholla ja kosteuden häviämistä. Jos sinulla on käytössä geelimäinen kosteuttaja kannattaa se vaihtaa voidepohjaiseen, esimerkkinä MERE – Uudistava päivävoide. On hyvä, että tuote on koostumukseltaan paksumpi ja sisältää tehokkaita ainesosia, kuten keramideja tai rasvapitoisia öljyjä. Kuten MERE – tuotteet, jotka täyttävät kyseiset kriteerit.

On parempi käyttää edes jonkinlaista kosteutusvoidetta kuin ei mitään. Myös epäpuhtauksille taipuvainen iho tarvitsee kosteutusta. Epäpuhtauksille taipuvaineniho sisältää vähemmän kosteutta ylläpitäviä rasvoja kuin ei epäpuhdas iho. Alhaisempi lipiditaso johtaa veden haihtumiseen ja vähentää ihon suojaa, mikä ei ole hyväksi!

Toinen vaihtoehto on käyttää kasvoöljyjä, kuten MERE – Elvyttävä kasvoöljy. Tämän tuotteen etuna on se, että tarvittaessa voit lisätä muutaman pisaran kämmenelle ja kevyesti taputella kosteusvoiteen päälle. Näin mahdollistat kosteusvoiteesi monipuolisen käytön, kun ihosi tuntuu normaalia kuivemmalta. Kun iho ei enää tunnu kuivalta, ei tuotetta tarvitse käyttää. Yksinkertaista! Pidä vain huolta. että käytät alusta alkaen öljyä oikein. Valitettavan usein näemme ihmisten käyttävän tuotetta väärin.

4. Suojaa ihoasi aurinkovoiteella

Aurinkosuojavoide on todella tärkeä osa myös syksyn ihonhoitorutiinia. Tämä johtuu siitä, että yleisimmin syksyllä auringon UV-säteilyn aiheuttamat vauriot muodostuvat iholle. Monesti ajatellaan, ettei auringon säteily ole enää niin voimakasta ilmojen viilennettyä. Tämä on kuitenkin harhaluulo.

Kun UVB-säteily (aiheuttaa ihon palamista) ei ole enää niin voimakasta, UVA-säteily (aiheuttaa ihon ennenaikaista ikääntymistä ja ihosyöpää) kuitenkin on yhtä voimakasta kuin kesäkuukausina. Tämän vuoksi ihoa täytyy suojata auringolta ympäri vuoden. Ole tarkkana, että levität aurinkosuojavoidetta kasvoille, kaulalle ja decolte-alueelle päivittäin, satoi tai paistoi! Saat täydellisen suojan MERE –Tehokkasti suojaava spf 50 –voiteesta.

5. Sisällytä Retinoli rutiineihisi

Suosittelen käyttämään retinolia ympäri vuoden. Jos kuitenkin olet pitänyt kesäajan taukoa siitä, lisää se uudestaan ihonhoito rutiiniisi. Oli kyseessä joko reseptivapaa tai reseptillinen retinoli, auttaa se häivyttämään auringosta tulleita pigmenttimuutoksia sekä auringon aiheuttamia juonteita ja ryppyjä. Myös MERE –Uudistava happiseerumi sisältää retinolia ja se sopii käytettäväksi minä vuodenaikana tahansa.

6. Kuori uudistaaksesi ihoa

Tietyt ihotyypit ovat alttiimpia herkistymään kesän lämmöstä ja voimakkaasta auringosta. Etenkin silloin ihoa on hyvä kuoria kesäaikaan minimoidusti. Näin estetään liikaa ihonärsytystä. Syksyn tullen ihon kuorinta kirkastaa ihoa ja auttaa tasoittamaan kesän tuomaa epätasaista ihon sävyä. Kotona voi käyttää entsymaattista happokuorintaa tai mekaanista rakeellista kuorintaa.

On vielä yksi mainitsemisen arvoinen asia. Kuorinta auttaa ehkäisemään ihon epäpuhtauksia poistaen kuolleen ihosolukon ja ylimääräisen talin. Se myös edistää solujen uusiutumista korvaamalla sameat, väsyneet solut uusilla kirkkailla ja täyteläisimmillä.

7. Vaihda käyttämääsi kasvonaamiota

Geelimäiset naamiot kosteuttavat parhaiten rasvaista ja epäpuhdasta ihoa, joka tarvitsee vesipohjaisen tuotteen öljypohjaisen sijaan. Niiden luonnollisen viileän koostumuksen takia ne ovat tehokkaita rauhoittamaan myös herkkää ja punoittavaa ihoa.

Jos huomaat ihollasi kuivuutta, kannattaa syksyn ihonhoitorutiineihisi vaihtaa voidemainen kasvonaamio. Tämän tyyppiset naamiot sisältävät kosteuttavia öljyjä, jotka sopivat normaalista kuivalle iholle. MERE – Tehokosteuttava voidenaamio on täydellinen valinta. Se sisältää ravitsevia öljyjä, jotka korvaavat ihon luonnollisia kosteuttavia ainesosia. Tämän avulla iho säilyttää elastiinisuuttaan pidempään.

8. Kuuntele ihoasi

Vuodenajasta riippumatta, kasvojen iho (sekä vartalon) mukautuu jatkuvasti sekä sisäisille että ulkoisille muutoksille. On tärkeää olla tarkkaavainen, että tunnistat kun ihosi ei saa tarvitsemaansa kosteutusta. Kireys, kuivuus, epäpuhtaudet jaherkkyys ovat kaikki merkkejä vääränlaisesta ihonhoidosta. Haluat aina työskennellä luontoäidin kanssa, et häntä vastaan. Joten, kun ongelmia iholla ilmenee, ole tarkka, että käytät oikeanlaisia tuotteita ihon tarpeisiin. Voit aina varata konsultaation koulutetuille konsulteille Ainola Kauneusklinikkalle!