10 vuoden 2022 ihonhoidon trendiä

1. Suojaavat tuotteet

Alamme pikkuhiljaa ymmärtämään, että ihon suojaaminen on kaiken a ja o. Kesällä tietysti aurinkosuojan käyttäminen on erittäin tärkeää, mutta myös talvisin iholla on hyvä olla aurinkosuojaa sisältävä tuote. Suojaavat raaka-aineet auttavat myös ennaltaehkäisemään ihon kuivumista, kun sisäilma syksyisin ja talvisin on niin kuiva. Suoja iholla myös auttaa ja ennaltaehkäisee tuulen, viiman ja pakkasen aiheuttamia vaurioita.

2. Hellävarainen ihonhoito

Tiedämme, että turhat hajusteet, parabeenit sekä silikonit voivat herkistää ihoa. Lue aina huolella tuotteessa oleva INCI-lista. Tämä lista siis kertoo, mitä ainesosia tuote sisältää. Etsi sieltä mahdollisimman luonnonmukaisia ja hellävaraisia raaka-aineita.

3. Ympäristöystävällisyys

Tänä päivänä on myös hyvä pitää silmällä, kuinka ympäristöystävällisesti tuotteet ovat tuotettu. Onko pakkaus uudelleenkäytettävä? Voit myös itse vaikuttaa siihen, kuinka paljon turhaa jätettä aiheutat. Esimerkkinä kasvoveden, meikinpuhdistuksen sekä kynsilakan käyttäminen – käytä vanua vähemmän. Kahden vanulapun sijaan käytä yhtä.

4. Laadukkaat vartalotuotteet

Tänä vuonna satsaamme enemmän vartalonhoitoon. Usein unohdamme talvisin vartalon ihon täysin ja alamme vasta kesän lähestyessä kiinnittää huomiota kuiviin alueisiin. On tärkeää kuoria ja kosteuttaa iho hyvin myös talvella! Näin ennaltaehkäisemme ihon ikääntymistä, näppyjä ja kuivuutta sekä suojaamme ihoa.

5. Pistoshoidot

Pistoshoitoja on kahdenlaisia: täyteainehoitoja sekä botuliinihoitoja. Kasvojen pistoshoidoilla korjataan vähäisiä tai varhain ilmaantuvia muutoksia, jotka liittyvät ikääntymiseen. Hoidot ovat leikkauksia huomattavasti kevyempi vaihtoehto. Täyteaineilla nimensä mukaisesti täytetään vajonneita kasvon muotoja. Niiden hyaluronihappo myös kosteuttaa ihoa tehokkaasti tehden sen kimmoisaksi. Botuliinin vaikutus puolestaan kohdistuu lihasten hermopäätteisiin, jolloin lihas rentoutuu eikä ryppyjä pääse muodostumaan.

6. Retinoli

Olemme varmasti kaikki jo kuulleet retinolista. Retinoli eli A1-vitamiini on yksi A-vitamiinin muodoista. Se pystyy imeytymään syvälle ihoon tehokkaasti ja säätelemään solujen kasvua ja muuttumista. Tämä raaka-aine on mieletön uudistamaan ihoa sekä pehmentämään juonteita. Retinoli on myös erinomainen apu aknen hoidossa.

7. Ravintolisät

Vartalosta huolehtiminen ja terveelliset elämäntavat epäilemättä parantavat ihosi yleisilmettä. Yritykset ovat omaksuneet tämän filosofian ja alkaneet lisäämään ihonhoidon ravintolisiä tuotelinjoihinsa. Vitamiinien lisäksi kollageeni ja hyaluronihappo ovat erinomaisia pitämään ihon kuulaana ja kosteutettuna sisäisesti.

8. Naamiot

Olemme jo nähneet mm. “aknen torjuntaan” kangasnaamioita, joihin on lisätty kuparia ja hopeaa mikrobien torjumiseksi. On kuitenkin tärkeää, että käytät juuri sinun ihollesi sopivaa naamiota kotona. On erilaisia naamioita, joiden käyttö eroaa toisistaan. On myös iholle yön yli jätettäviä voidepohjaisia naamioita, jotka yleensä takaavat hellävaraisen kosteutuksen.

9. Eteeriset öljyt

Jos et ole herkkä tuoksuille, voit lisätä eteeristen öljyjen käytön ihonhoitorutiiniisi. Eteeriset öljyt ovat äärimmäisen voimakkaita kasveista tislattuja haihtuvia öljyjä. Eteerisiä öljyjä ei koskaan käytetä suoraan iholle, vaan aina öljyn tai muun laimentavan aineen kanssa. Rauhoittavat tuoksut ovat muun muassa laventeli sekä kamomilla. Jos kaipaat energiaa, valitse rosmariini tai sitruspohjainen öljy.
Öljyjä voi käyttää diffuuserissa, omassa parfyymissä, kylvyissä, höyryhengityksessä, kääreissä ja kompresseissa, kynttilöissä, itse tehdyssä saippuoissa, kylpysuolissa, ihonhoitoöljyissä kasvoille ja koko keholle, ihon desinfiointiin, hyttysten ja hyönteisten karkotukseen ja puremien hoitoon, kodin puhdistukseen sekä pyykin raikastamiseen.

10. Voidepohjainen puhdistus

Tiedämme, että liika puhdistus ei ole iholle hyväksi. On tärkeää pitää mielessä, että liian puhdistavia ja kuivattavia raaka-aineita sisältävät puhdistusgeelit voivat kuivattaa ihon pintaa tehden ihosta herkemmän ja kuivemman. On parempi luottaa pehmeisiin, voidemaisiin tuotteisiin, jotka puhdistavat ihon hyvin samalla kosteuttaen.

Mainitsemisen arvoinen trendi:
Miten julkkikset näyttävät niin nuorekkailta? Miten tuntuu, että osa tunnetuista naisista ei ikäänny lainkaan?
Varsinkin somen myötä on trendiksi tullut julkkisten mainostamat ihonhoitosarjat. Näitä tuotteita he mainostavat kanavillaan ja vakuuttelevet, että juuri näiden tuotteiden ansiosta he näyttävät niin hyvältä. Toki tuotteet yleensä ovat laadukkaita, mutta on tärkeää muistaa, että osa julkisuuden henkilöistä on myös käynyt erilaisissa hoidoissa ja jopa operaatioissa.