Syksyn saapuessa iho tarvitsee tehohoitoa. Aurinko ja uiminen kuivattavat ihon yhtä kuivaksi kuin talvellakin, joten ihon kosteuttaminen on kesän jälkeen erityisen  tärkeää. Uusimpien  tutkimusten mukaan kuivunut iho kiihdyttää öljyn eritystä kehossa ja ryppyjen muodostuminen kaksinkertaistuu.

Kesän kuivattamaa ihoa kannattaakin hoitaa kuorinnalla ja tehokosteuttavalla naamiolla päivittäisten hoitoruntiinien lisäksi palauttaaksemme iholle sen tasapainon sekä kosteuden.

Kuorinta

Kuorinnan tarkoitus on poistaa ihon pinnalle kerääntyneitä kuolleita soluja, jotka tekevät ihon pinnasta samean ja epätasaisen vaikeuttaen muiden hoitoaineiden imeytymistä.  Ilman riittävää ihon kuorintaa tärkeät kosteuttavat aineet eivät pääse imeytymään iholle halutulla tavalla. On kuitenkin tärkeää ettei kuorinnalla lisätä ihon karheutta ja kuivuutta.

MERE Amber Honey Cleansing Scrub on hellä kuorintavoide, mikä sisältää meripihkarakeita antaakseen iholle hellän, mutta tehokkaan kuorinnan. Meripihka on fossiloitua pihkaa, millä on ainutlaatuisia fyysisiä ja kemiallisia ominaisuuksia. Meripihkan tiheys ja kovuus yhdistettynä sen sileään ja pyöreään muotoon, antaa tasapainoisia kuorivia ominaisuuksia vahingoittamatta ihoa.

Meripihka antaa myös  voiteelle hienovaraisen mäntyisen tuoksun, mikä yhdistyy hunajaan ja vaniljaan. Hunaja puolestaan, tuoksunsa lisäksi, pystyy kosteuttamaan ihoa tehokkaasti.

MERE Amber Honey Cleansing Scrub kuorintavoide sisältää myös  glykoaminoglykaania kosteuttaakseen ihoa ja magneesiumglukonaattia palauttaakseen iholle kesän jälkeen tärkeitä mineraaleja.

Ihon kosteutus

Kosteuttava kasvonaamio helpottaa ihon kiristelyä ja ärsytystä sekä on erittäin tehokas lisä päivittäiseen hoitorutiiniin.

MERE – Intensive Moisturizing Mask tuo sinulle tarvittavan lisän päivittäiseen ihonhoitoon, minkä ihosi tarvitsee hidastakseen ikääntymisprosessia ja palauttaakseen ihosi nuorekkuuden. MERE- Intensive Moisturizing Mask korjaa kuivaa, halkeilevaa ja vaurioitunutta ihoa.

Kosteuttavan naamion tehokkuus perustuu kahteen turvalliseen ja orgaanisen Okakruunuohdakkeesta saatuun ainesosaan, Hyaluronihappoon ja skvalaaniin. Okakruunuohdakkeesta saadut ainesosat reagoivat vaurioittuneeseen ja kuivaan  ihoon stimuloimalla ihon uloimman kuoren proteiinejä nopeuttaakseen luonnollista palautumisprosessia.

Hyaluronihappo on tehokas raaka-aine, sen vaikutusta ihon ikääntymiseen on kliinisesti  tutkittu. Hyaluronihappo sitoo kosteutta ihoon ja siloittaa juonteita. Hyaluronihapon vaikutuksesta iho alkaa näyttämään nuorekkaalta ja tuntumaan kimmoisalta sekä kosteutetulta . Hyaluronihapon teho perustuu sen kykyyn sitoa itseensä suuria määriä kosteutta, mikä tuntuu iholla välittömästi. Hyaluronihappoa on ihonalaiskudoksissa luonnostaan, mutta sen määrä vähenee vuosi vuodelta aiheuttaen ihon kuivumista ja veltostumista.

Suurimolekyylinen hyaluronihappo auttaa tehokkaasti lisäämään kosteutta ihon pintakerroksissa. Ihoa kiinteyttävissä ja ihon rakennetta korjaavissa tuotteissa kuten . MERE – Intensive Moisturizing Maskissa käytetään  arvokkaampaa pienemmän molekyylikoon hyaluronihappoa  joka pääsee syvemmälle ihoon,  jolla on vielä tehokkaampi vaikutus ryppyihin ja juonteisiin. Laadukkaissa ihonhoito tuotteissa käytetään yhdistelmää useammasta molekyylikoosta monipuolisten hoitovaikutusten takaamiseksi.

Skvalaani on usein kosmetiikassa Oliiviöljystä jalostettu öljy . Skvalaania löytyy ihosta  myös luonnostaan, mutta se alkaa vähentyä 23-25 ikävuoden jälkeen.

Skvalaani imeytyy iholle tehokkaasti auttaa ihoa säilyttämään kosteustasapainonsa, pehmentää, silottaa ihoa ja tukee solujen uudistumista sekä hapensaantia.

Käynti kosmetologilla

Kosmetologilla tulisi käydä vähintään kerran jokaisena vuodenaikana, eli viisi kertaa vuodessa. Syksy  kannattaa aloittaa kasvohoitoon yhdistetyllä vartalohoidolla ja jatkaa hoitoa säännöllisesti koko talven läpi. Vaikka ihon kunto paranisi, se ei tarkoita sitä, että ihonhoidon voi jättää katkolle. Rutiineista luopuminen kostautuu viimeistään kevät talvesta, jollei jo aikaisemmin. Siksi me Ainola Kauneusklinikalla perustamme ihonhoidon hoitojaksoihin ja säännöllisyyteen yksittäisten hoitojen sijaan.

Kun ihonhoidosta huolehtii hyvin myös syksyllä, saa rusketuksen heleyttämästä ja kesän kaunistamasta ihosta nauttia pitkälle syksyyn asti ilman kuivuuden ja  ennenaikaisen vanhenemisen merkkejä.

Käy ilmoittautumassa ilmaiseen konsultaation Ainola Kauneusklinikan sivuilla, näin saamme käytyä läpi ihosi kunnon ja kartoitamme jatkohoitotoimenpiteet sekä pääsemme yhdessä testaamaan tuotteet ihollesi kevyen kasvohoidon merkeissä.