Talvi-iho on herkästi kutiseva, hilseilevä ja ärsyyntyvä. Jos kesällä iholle on riittänyt kevyt emulsio, talvella iho kaipaa ravitsevampaa voidetta. Kuiva huoneilma ja kylmä pakkasilma sekä nopeat lämpötilanvaihtelut tekevät talvesta iholle todella haasteel- lisen. Varsinkin kasvojen ja vartalon iho tarvitsevat tehokasta ja säännöllistä hoita- mista.

Talvella kasvojen hoitotuotteet on hyvä vaihtaa rasvapitoisempiin. Täyteläiset voiteet helpottavat kutinaa, kuivuutta sekä hilseilyä. Talvella ulkoiluvoiteeksi kannattaa valita täyteläisempi voide, joka suojaa ihoa, varsinkin poskipäitä couperosalta. Voiteen tulisi vähentää lämpötilanvaihtelujen aiheuttamaa rasitusta ja ulkoista ärsytystä. Voide tulisi levittää kasvoille puoli tuntia ennen ulkoilua, jotta se ehtii kunnolla imeytyä. Myös kova viima ja tuuli lisäävät pakkasen purevuutta. Kovimmilla pakkasilla kasvot kannattaa suojata kaulahuivilla.

Ainola Kauneusklinikan oman sarjan MERE Soothing & Hydrating Day Cream SPF 30 antaa suojaa kasvojen iholle talvisäässä. Kosteuttavina ja suojaavina ainesosina voiteessa on käytetty karnauba- ja mehiläisvahaa sekä sinkkioksidi antaa tehokkaan SPF30-suojakertoimen. Hyvää aurinkosuojakerrointa ei pidä unohtaa talvella, sillä lumi heijastaa auringon moninkertaisesti iholle.

Kasvojen ihon kuoriminen on tärkeää myös talvella. Kauniin ja nuorekkaan ihon salaisuus on säännöllinen kuoriminen tehokkaalla rakeellisella kuorinta-aineella. Kuoriminen poistaa kuolleen ihosolukon, jotta ihonhoitotuotteet pääsevät parem- min imeytymään ja vaikuttamaan ihoon. Iho on myös heleämpi, kirkkaampi ja pehmeämpi. Juonteet myös pehmenevät ja ihon toiminnot aktivoituvat, kun ihoa kuoritaan säännöllisesti viikottain. Yleinen suositus on kerran viikossa kaikille ihotyypeille. Jos yksi kerta ei riitä, ihoa voi kuoria myös toisen kerran pintakuivuuden pitämiseksi poissa.  Samoin suurentuneet huokoset tasoittuvat tehokkaalla ja syväpuhdistavalla kuorinta-aineella. Kuorimisella on myös vaalentava vaikutus maksaläiskiin ja arpiin, jotka sijaitsevat kuolleessa ihossa. Myös kauniin ja kestävän meikin salaisuus on säännöllisesti kuorittu ja hoidettu iho.

MERE Amber Honey Scrub on tehokas ja syväpuhdistava kuorinta-aine, jossa kuorivat meripihkarakeet tekevät ihosta kauniin heleän ja pehmeän. Kuorinta-aineessa hunaja ja koivusokerista saatava xylitoli kosteuttava tehokkaasti sekä vanilja antaa tuotteelle ihanan tuoksun.

Paljon luullaan, että kuorinta kuivattaa, mutta tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Jos ihoa ei ole kuorittu aikoihin, se tottakai reagoi monesti kuorinnan aloittamiseen hilseilemällä. Iho haluaa eroon kuolleesta ihosolukosta ja kuorintaa pitää vaan jatkaa säännöllisesti, jotta saadaan heleä, pehmeä ja kaunis iho.

Talvella myös vartalon iho tarvitsee kuorintaa, jotta iho ei pääse kuivumaan liikaa. Kuivaharjaus on hyvä tapa pitää vartalon ihon kunnossa. Kuivaharjaukseen voi käyttää kuivaharjaa tai loofah- ja riffikintaita. Sitä voidaan tehdä aamuin ja illoin reippain ja pyörivin sydämeen päin vedoin.

Päivittäisellä kuivaharjauksella on monia etuja sekä terveydelle että kauneudelle. Monien sairauksien ja ennenaikaisen vanhenemisen syynä on solujen aineenvaih- dunnan heikentyminen ja solujen uudistumisen hidastuminen. Tämä rappeutuminen johtuu kuona-aineiden kerääntymisestä kudoksiin.

Yksi kolmasosa ihmisen kuona-aineista poistuu ihon kautta. Jos vartalon ihoa ei kuorita, estää tämä kuollut ihosolukko kuona-aineiden poistumisen ihosta tukkien ihohuokosia ja näin epäpuhtauksia jää elimistöön aiheuttaen jopa erilaisia sairauksia.

Kuorinnan poistaessa tehokkaasti kuolleita ihosoluja, imeytyvät kaikki vartalonhoitotuotteet paremmin ihoon. Iho on myös pehmeämpi ja kauniin heleä. Kuorinta elvyttää pintaverenkiertoa ja solujen hapensaanti paranee. Se parantaa myös aineenvaihduntaa, lisää solujen ravinnon saantia ja siispä kuona-aineiden poistuminen on tehokkaampaa.

Kuoriminen stimuloi myös ihon hermopäätteiden kautta hermoston toimintaa ja antaa näin energiaa, joka vaikuttaa myös hormonitoimintaan. Kuoriminen karaisee ja virkistää ihoa parantamalla näin kehon puolustusmekanismia ja torjumalla myös vilustumissairauksia. Myös iho kiinteytyy ja vältytään liialliselta selluliitiltä sekä ennenaikaiselta vanhenemiselta.

Hyvä olisi myös käyttää kosteuttavia ja ravitsevia kasvoseerumeita sekä naamioita. MERE Anti Wrinkle Wonder Serumissa hyaluronihappo ja merilevä kosteuttavat tehokkaasti sekä peptidit vähentävät ryppyjä. Seerumia suositellaan aamuin illoin päivä- ja yövoiteen alla antamaan lisätehoa ihonhoitoon. Seerumit ovat koostu- mukseltaan pienimolekyylisempiä kuin voiteet ja menevät syvemmälle ihoon sekä aktivoivat tehokkaammin ihon toimintoja.

MERE Intense Moisturizing Mask kosteuttaa ja ravitsee tehokkaasti ihoa. Se korjaa myös vaurioitunutta ja kuivaa ihoa. Naamion voi myös jättää vaikuttamaan koko yöksi, jolloin kosteuttavat hyaluronihappo ja candelillavaha pääsevät tehokosteut- tamaan ihoa tehokkaasti. Pakkasen rasittamalle iholle sopii hyvin ihoa kosteuttava ja rauhoittava naamio.

Yö on aika, jolloin iho ottaa parhaiten ihohoitotuotteita vastaan, joten yöllä kannattaa käyttää aina ravitsevaa yövoidetta. On tutkittu, että yöllä klo 01.00-03.00 välillä iho ottaa parhaiten ainesosia vastaan. Meren yövoide sisältää rauhoittavaa kamomillaa, ihoa kirkastavaa C-vitamiinia ja ravitsevaa E-vitamiinia. Kummatkin vitamiinit toimivat myös antioksidanttina eli estävät solujen vanhenemista. Yövoide sisältää myös hoitavaa jojobaöljyä ja ihon omia luontaisia ainesosia skvalaania ja hyaluronihappoa, jotka tehokkaasti pehmentävät ja kosteuttavat ihoa.

Lisäkosteutta pintakuivuutta vastaan talvella MERE tuotteista antaa Emulsion Gel. Se kosteuttaa tehokkaasti päivä-ja yövoiteen alla. Se ylläpitää ja palauttaa ihon kosteustasapainoa. Se sisältää myös jojobaöljyä, joka tekee iholle vähän pienen jekun eli kun iho saa sitä tasapainottuu talineritys. MERE Emulsion Gel sopii myös hyvin päivävoiteena leudoimmilla säillä seka- ja rasvaiselle iholle juuri tämän ominaisuu- den takia. Tuote sisältää myös resveratrolia luonnollista fenoliyhdistettä, jota saa myös punaviinistä ja suklaasta. Tämä aine estää ihosolujen hapettunista eli vanhe- nemista ja on näin tehokas ikääntymistä vastaan. Kannattaa muistaa myös ihon sisäinen ravitseminen. Sisäisesti nautittavat omega-öljyt kannatta ottaa käyttöön, sillä ne edistävät ihon hyvinvointia.

Liiallinen kuuman veden käyttö talvella kuivattaa ja rasittaa ihoa. Aamupuhdistuk- sessa kannattaa aina käyttää veden kanssa jotain ihotyypin mukaista puhdistus- sainetta. Pelkkä vesi helposti kuivattaa. Puhdistuksen jälkeen on tärkeä iho vii- meistellä kasvovedellä. MERE Q10 Toner kasvovesi sisältää tehokkaat ainesosat iholle: C-vitamiini ja papaija hedelmä kirkastavat ihoa ja ovat hyviä maksaläiskiin, kurkku, aloe vera ja hyaluronihappo tehokosteuttavat niin kasvojen- kuin silmän- ympärysihoakin, kamomilla ja aloe vera rauhoittavat sekä salvia supistaa huokosia. Kasvovesi on todella tärkeä tuote ihonhoidossa. Se viimeistelee aamuin illoin ihonpuhdistuksen, muut ihonhoitotuotteet menevät paremmin ihoon kasvovedestä kostealle iholle, se tasapainottaa veden kuivattavaa vaikutusta ja myöskään bakteerit eivät viihdy niin hyvin kasvoveden happamaksi jättämällä ihon pinnalla.

Talvella varsinkin ihotyypit, joissa on couperosaa tarvitsevat hyvää suojaa selviytyäkseen sisäilman ja kylmän pakkasilman vaihteluista sekä välttyäkseen couperosan lisääntymiseltä.

Pintakuiva, seka- tai rasvainen iho kaipaa myös kosteuttavia kasvovoiteita, jotta kuivuus ei pääsisi tukkeuttamaan huokosia sekä aiheuttamaan epäpuhtauksia, näppyjä ja jopa tulehduksia. Myös ohut kuiva couperoottinen iho tarvitseee erityisesti hyvää suojaa talven rasituksilta. Täyteläiset, ravitsevat ja kosteuttavat tuotteet takaavat kuivan ihon hyvän talvihoidon.