19.6.2018

Suomalaiseen juhannus perinteeseen kuulu luonnollisesti juhannussauna, mutta kaikki perinteemme eivät ihonhoidon kannalta ole optimaalisia.

Onneksi nykyään on tuotteita ja keinoja, kuinka suojata meidän suomalaista ihoa. Yksi näistä loistavista kokonaisuuksista on MERE -tuotesarja, joka on suunnattu ja kehitelty suomalaiselle iholle. Kun aloitamme juhannuksen vieton, on tärkeää suojata ihomme niin ulkona ollessamme, kuin saunassakin.

Ainola Kauneusklinikan vinkkien avulla voimme hemmotella itseämme ja nauttia, rentoutua SEKÄ muistaa samalla ihon hyvinvointi. Ennen saunaan menoa tärkeää puhdistaa iho perusteellisesti.

MERE Hydrating Pearlescent Cleanser puhdistusaine, joka sisältää bergamottia ja rauhoittaa ihoa sekä ehkäisee sen kuivumista. Ennen juhannussaunasta nauttimista on hyvä kuoria iholta kuollut pintasolukko.

Kuorintaan suosittelemme MERE Amber Honey Scrub kuorintavoidetta, joka on hellävarainen meripihkarakeita sisältävä kuorinta. Hunajaa ja vaniljaa yhdistelevä koostumus rauhoittaa, pehmentää ihoa ja palauttaa iholle hehkun. Kuorintavoide sisältää glykoaminoglykaania joka kosteuttaa ihoa ja magnesiumglukonaattia, joka palauttaa iholle tärkeitä mineraaleja.

Itse juhannuslöylyissä kasvoja kannattaa suojata kuumuudelta ja kuivumiselta MERE Intensive Moisturizing Mask kosteuttavalla naamiolla. Näin saamme iholle kosteutta ja rauhoitusta sekä saamme suojattua ihon couperoottisia alueita saunan kuumuudelta. Saunasta vilvoittelemaan mennessä ei naamiota tarvitse poistaa, vaan naamion voi antaa vaikuttaa iholla koko saunareissun ajan.

Couperosaiho on yksi suomalaisen ihon tyypillisimmistä ongelmista ja kesäaikanakin on tärkeää suojata näitä ihon herkimpiä alueita. Saunan jälkeen on tärkeää levittää iholle yöksi yövoide ja silmänympärysalueelle silmänympärys seerumi. Moni kysyykin miksi yksi tuote ei käy molempiin alueisiin.

Silmänympärysiho on huomattavasti ohuempi, kuin muualla kasvoissa: noin 0,33-0,36 mm (muualla kasvoissa noin 1,0-1,6 mm). Silmänympärysiholla ei ole juurikaan talirauhasia ripsien tyveä lukuun ottamatta ja tämän vuoksi ihon pinnalta haihtuu huomattavasti kosteutta. Silmänympärysiholla myös sitä suojaava hydrolipidikalvo on lähes olematon. Lisäksi kollageenin ja elastiinin määrä on erittäin pieni. Myös mikroverenkierto, lymfakierto ja hiusverisuonisto ovat heikkoja.

Nämä kaikki seikat lisäävät ihon vanhenemista ja onkin tieteellisesti todistettu, että ikääntymisen merkit näkyvät ensimmäisenä juuri silmänympärysalueen iholla.

MERE Under Eye Serum for Dark Circles and Puffiness silmänympärysseerumi, joka hoitaa ja poistaa tummia silmänalusia. Tuotteen sisältämä puhdistetusta soijasta, riisistä ja hiivapeptidistä koostuva seos ohjaa ylimääräiset tummentumat pois silmien ympäriltä sekä madaltaa silmäpusseja.

Luonnollinen merilevä ja hyaluronaaniseerumi tasapainottavat ihon kosteutta ja jättävät iholle pehmeän, viilentävän ja rauhoittavan pinnan.

Lopuksi vielä ennen nukkumaanmenoa onkin hyvä muistaa yövoide. Ihon luonnollisen suojakerroksen vahvistamiseksi MERE De-stressing Night Cream yövoiteessa käytetään peptidiseosta, joka vahvistaa ja ylläpitää ihon puolustuskykyä. Stimuloimalla lämmönkestäviä- ja stressiproteiineja tämä voide auttaa myös vastustamaan tulehduksia sekä nostamaan stressinsietokykyä.

Nyt kun ihomme on hoidettu ja suojattu voimme hyvillä mielin keskittyä juhannustaikoihin

Toki juhannustaiat usein keskittyvät naimaonneen ja ennustuksiin tulevasta aviomiehestä sekä nykypäivän maailmassa esimerkiksi juoksentelu alasti ruispeltojen ojissa tavatakseen tulevan puolisonsa niistä yhdeksännessä on ehkä viisainta jättää väliin.

Me Ainola Kauneusklinikalla haluamme toivottaa kaikille naisille ja heidän ihoilleen oikein rauhallista juhannusta.

Meidän tehokkaiden laitehoitojen ja tuotteiden ansiosta emme onneksi taikoja tarvitse, vaan panostamalla itseemme ja ihoomme pysymme kauniina sekä hyvin hoidettuina. He jotka haluavat, voivat juhannusyönä laittaa paikkakunnasta ja perinteestä riippuen seitsemän tai yhdeksän erilaista kukkaa tyynyn alle juhannusyöksi.

Nukkuessa pitäisi sitten aviopuolison ilmaantua unessa.

Oikein hyvää ja rauhallista keskikesän juhlaa!

Toivottaa,

Ainola Kauneusklinikka