Alkukevättä kohden iho on usein koetuksella, tuulinen sää ja kuiva ilma ovat haaste kaikille ihotyypeille. Iho-ongelmat, kuten rosacea ja akne saattavat myös puhjeta usein juuri alkukeväästä. Ennen kevättä ihonhoidossa kannattaa panostaa ihon syväpuhdistamiseen, runsaaseen kosteuttamiseen ja ihon suojaamiseen tuulelta sekä auringolta. Omilla pesurutiineilla on myös merkitystä kasvojen kosteustasapainolle. Jos tapanasi on pestä kasvot vedellä kahdesti päivässä, on hyvä vähentää vesipesukerrat puoleen pakkasten aikaan. Kasvot pestään puhdistusgeelillä ja vedellä vain iltaisin sekä viimeistellään kasvovedellä. Aamupesun sijaan käytetään kasvovettä.

Talven ollessa rankimmillaan ja loppu talvea kohden ihon oma UV-suojataso on heikoimmillaan, jolloin jo vähäinen UV-säteily saattaa vaurioittaa ihoa. Hyvä suojaus on siis tärkeää myös keväthangilla. On hyvä muistaa, että vaikka aurinko ei paistaisikaan UV aukot kuitenkin saattavat olla vaarallisia iholle. MERE Soothing & Hydrating Day Cream päivävoide sisältää suojakertoimen 30, joka suojaa ihoasi kevätauringolta ja pakkaselta samalla kosteuttaen sekä suojaten ihoa ulkopuolisilta ympäristön haitoilta.

Lisäkosteutta pintakuivuutta vastaan talvella/keväällä MERE tuotteista antaa Peptidivoide. Se kosteuttaa tehokkaasti päivä- ja yövoiteen alla, ylläpitää sekä palauttaa ihon kosteustasapainoa. MERE Peptidivoide sopii myös hyvin päivävoiteena leudoimmilla säillä – ja rasvaiselle iholle juuri tämän ominaisuuden takia. Tuote sisältää myös resveratrolia, joka on luonnollista fenoliyhdistettä ja jota saa myös punaviinistä kuin myös suklaasta. Tämä aine estää ihosolujen hapettumista eli vanhenemista ja on näin tehokas ikääntymistä vastaan. MERE Peptidivoide on erinomainen tuote päivävoiteen alla tuomaan lisää suojaa iholle sekä sopii myös saunaan suojaamaan ihoa kuumuudelta.

Talvella että alkukeväästä iho voi olla kalpea, samea, kuiva ja elottoman näköinen, siksi ihon säännöllinen kuorinta on tärkeää. MERE Amber Honey Scrub kuorinta on hellävarainen meripihkarakeita sisältävä kuorintavoide, jonka hunajaa ja vaniljaa yhdistelevä koostumus myös rauhoittaa ja pehmentää ihoa nuorentavasti. Myös spa-hoitoihin sopiva kuorintavoide sisältää glykoaminoglykaania, joka kosteuttaa ihoa ja magnesiumglukonaattia, mikä palauttaa iholle tärkeitä mineraaleja. Kuorinta poistaa kuollutta ihosolukkoa ja epäpuhtauksia.

Varsinkin alkukeväästä  ilmassa on katupölyä, ihohuokoset tukkeutuvat herkemmin ja tulee epäpuhtauksia. Tukkeutuneiden huokosten ehkäisemiseksi sekä ihon kirkastamiseksi MERE tuotesarjalta löytyy MERE Relaxing Deep Cleansing Mask. ”Detox” Naamio syvä puhdistaa ihon ja poistaa vaikeimmatkin epäpuhtaudet, ehkäisee epätasaisuuksia, ihottumia ja  avaa ihohuokosia sekä ehkäisee uudelleentukkeutumista. Naamio korjaa ihon luonnollista suojakerrosta sekä rentouttaa. MERE Relaxing Deep CleansingMaskin sisältämä sinkkioksidi poistaa hellävaraisesti kuolleet ihosolut ja saa näin paremmin esille terveen ja kimmoisan ihon.