11.6.2018

Ensimmäiset aurinkoiset päivät yllättävät meidät positiivisesti. On aika pohtia kuinka valmiina olemme tähän aikajaksoon, jota olemme odottaneet potkiessamme viimeisiä lumikasoja tieltämme kengät märkinä.

Pitkän talven jälkeen on tärkeää valmistella valoon tottumattoman ihon suojautuminen auringolta.

Kauniit ilmat ja ensimmäiset auringonsäteet houkuttelevat kääntämään kasvoja kohti aurinkoa sekä vähentämään vaatetusta. Auringon armoille ei kuitenkaan pidä kiirehtiä siihen valmistutumatta.

Aikajakso jonka olemme viettäneet paksujen vaatekerrosten sisällä, on saanut ihomme enemmänkin harmaan ja tunkkaisen väriseksi.

Hoppuillessamme aurinkoa kohti näillä paljailla lähtökohdilla, saa ihomme nopeasti tuhoa UV säteiltä ja ennenaikaiset ikääntymisen merkit tulevat esille äkkirusketuksen jälkeen.

Nämä auringon aiheuttamat vauriot me täällä Ainolan Kauneusklinikalla huomaamme helposti tarkoilla esteettisillä silmillämme. Muistutamme: UV säteet altistavat mm. Pigmenttimuutoksille, rypyille, ihosyövälle, ihon vastustuskyvyn heikkenemiselle ja vahingoittavat silmiä.

Ihon palaminen ei ole koskaan hyväksi, ei vaikka usein tuttavapiiristä joku sanoisikin tulevansa ensin punaiseksi ja sitten vasta ruskettuneeksi. Tämä ei ole terveellinen tapa kohdella ihoa, sillä tässä vaiheessa haittavaikutuksille on suljettu silmät tai iho on vielä (huom. Vielä hetken aikaan) nuori ja kuulas. Lopulta nämä vuosien varrelta saadut auringon aiheuttamat vauriot nousevat näkyville.

Hyvän valmistautumisen pohjalla on ihon kuorinta, jolloin kuollut ihosolukko poistuu ja saamme kauniin tasaisen pohjan päivetykselle.

Seuraava tärkeä vaihe on kosteutus ja ihomme kiittää.

Ensimmäiset auringonotto kerrat pitäisi olla maltillisia ja syytä pitää lyhyempinä jaksoina. Ei tule kysymykseenkään pahoinpidellä ihoa polttamalla se auringon alla. AURINKOSUOJA VÄLTTÄMÄTÖN AINA!

On syytä myös kiinnittää huomiota ravintoon, vitamiinit ja antioksidantit vahvistavat ihoa. Suosikaamme karoteeni pitoisia vihanneksia ja hedelmiä. (porkkana, bataatti, aprikoosi jne..)

Tarpeellinen nesteen saanti päivittäin on myös erittäin tärkeää.

Näillä välineillä, voimme sanoa viimeinkin kyllä terasseille ja puiston penkeille, kuin puutarhalle sekä rannoille ystäviemme kera tai yksin. Nautitaan kesästä viimeinkin pitkän odotuksen jälkeen!

Ainola Kauneusklinikka suosittelee

Mere tuotesarjan:

  • Amber Peel kuorintavoide
  • Smoothing & Hydrating Day Cream Päivävoide SPF 30
  • Intensive Moisturizing Mask Kosteuttava naamio

Alkukesän Terveisin!

Pääkosmetologi

Ainola Kaunesklinikka